RSS

„Părintele” stenogramelor dovedit de… stenograme

10 nov.

Vă scriam zilele trecute în articolul „Job or Blow Job” despre curvele din presa românească. S-a dovedit azi că am avut dreptate. Tovarăşul maior U.S.L.A. (Unitatea Specială de Luptă Antiterororistă – Direcţia a-V-a Securitate) Roşca Stănescu, „părintele” stenogramelor contrafăcute, a fost îngenuncheat chiar de o stenogramă. Acest jeg securist, împreună cu o altă lichea, Bogdan Chirieac, au încercat decredibilizarea în prag de alegeri a miniştrilor PD-L Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu. Mai concret, cei doi „ziarişti” l-au şantajat pe Cătălin Macovei, şeful A.N.I., băgându-i pe gât un împrumut nedeclarat de 50.000 de euro, să le dea date despre conturile politicienilor PD-L. Ce aveau să facă aceste jigodii cu numerele conturilor:

ascultari

SORIN ROŞCA STĂNESCU: Dacă, de pildă, tu-mi dai numerele de cont eu le trimit câte 5 Euro.
BOGDAN CHIREAC râde cu poftă
CĂTĂLIN MACOVEI (ANI): De ce?
SORIN ROŞCA STĂNESCU: Ca să le verific.

Discuţia despre cei 50.000 euro

SORIN ROŞCA STĂNESCU: Deci pe mine nu mă interesează banii în afacerea asta: ai tăi, ai lui, ai cui or fi, pe mine mă interesează…
CĂTĂLIN MACOVEI (ANI): Pe mine m-ar fi interesat, că e o sumă, care pentru mine, cel puţin, e o sumă mare asta.
Bogdan Chirieac râde.
SORIN ROŞCA STĂNESCU: Pentru mine nu mai e (râde şi el)
CĂTĂLIN MACOVEI (ANI): Sunteţi în altă ligă.
SORIN ROŞCA STĂNESCU: Recunosc deschis.
CĂTĂLIN MACOVEI (ANI): Sunteţi în altă ligă, dar vă spun: acea hârtie nu există, sincer, că dacă discutăm atât de deschis încât n-avea rost ca să vă ascund. Nu i-am dat ăluia în scris. N-aveam cum să-i dau în scris aşa ceva.
SORIN ROŞCA STĂNESCU: Bun! Ajută opinia publică, te rog frumos. Niciodată nu se va şti că-i ceva de la tine. Niciodată. Deci eu niciodată nu am divulgat vreo sursă. La mine nu există aşa ceva. În definitiv, şi tu ai nevoie să-ţi faci ceva la un moment dat, să se vadă că voi munciţi acolo, şi atunci lumea ştie că nu mă am bine cu tine, nu? Aşa ştie toată lumea.
CĂTĂLIN MACOVEI (ANI): Da!
SORIN ROŞCA STĂNESCU: Şi-atunci, perfect. Dacă eu scot ceva, am pe cineva acolo. Şi când scot ceva, nu scot împotriva activităţii voastre, mă refer la partea pozitivă a activităţii voastre, ci scot împotriva unor cetăţeni care n-au fost corecţi. Gândeşte-te că avem cel mai bun prilej şi cele mai bune condiţii de a colabora. Nimeni nu poate să bănuiască.
CĂTĂLIN MACOVEI (ANI): Să ne suspecteze de prietenii.
SORIN ROŞCA STĂNESCU: Corect ce spun?
CĂTĂLIN MACOVEI (ANI): Da!

Să vedem cine sunt personajele.

8a79f55157c1db1867ac721726723868Sorin Roşca Stănescu – Tovarăşul Stănescu s-a născut în 1949 la Braşov, într-o familie de intelectuali. Tătăl său a fost un bun avocat care nu a ezitat să-i apere pe cei condamnaţi de regimul comunist. Se pare că tânărul Sorinel nu este străin de moartea suspectă a tatălui său. Prin anii ’70, a fost angajat de USLA de pe băncile Facultăţii de Drept Bucureşti, unde se făcuse afirmat prin limbile în cur pe care i le dădea „iubitului” conducător. După Revoluţia din 1989, ca orice fost securist care se respectă (Voiculescu, Patriciu, Guşă), s-a apucat de afaceri. La 20 de ani de la Revoluţie au apărut mai multe documente şi declaraţii ale unor oameni importanţi din care reiese că după 1989 s-a pus la cale în România planul „VALAHIA”. Ce este de fapt acest plan? Păi o serie de oameni din fostele structuri ale securităţii au fost infiltrate în punctele cheie ale societăţii (Justiţie, Presă, Politică, Afaceri etc) pentru a deţine controlul. Roşca Stănescu, ca şi Nistorescu, securişti dovediţi de CNSA, sunt astfel de personaje infiltrate in sectorul PRESĂ. Bun, să revenim la tovarăşul Stănescu. Potrivit propriilor sale declaratii, in 1994, Stănescu punea primele baze ale averii sale, odată cu primirea a 6% din acţiunile ziarului „Ziua” şi a posibilităţii de a achiziţiona, în viitor, la preţul de pornire, alte 10%. Treptat, SRS a cumpărat şi cele 10% la care avea dreptul. Ulterior, Dinu Patriciu, care era acţionarul majoritar al publicaţiei, i-a oferit „jurnalistului” încă 10% din acţiunile ziarului ca dar de nuntă, în condiţiile în care îi era naş de cununie. Cele 26% din acţiunile Ziua deţinute de Roşca au fost achiziţionate apoi printr-un audit de către Asociaţia salariaţilor din Petrom contra sumei de 2,6 de milioane de dolari – Biografie Sorin Roşca Stănescu.

Adevărul este altul. Sorin Roşca Stănescu a primit 5,7 miliarde de lei de la Asociaţia Salariaţilor din Petrom, sindicat condus de Liviu Luca, faimosul sindicalist, acţionar şi la Grupul Realitatea Caţavencu. Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a declanşat o anchetă prin 2004 sugerând că parte a sumei de 5,7 miliarde lei, respectiv 4,2 miliarde lei, este considerată suspectă întrucât nu are justificare economică. În fapt, toată această manevră s-a executat în perioada în care Roşca Stănescu era implicat în faimoasa  listare la Bursă a acţiunilor Rompetrol… offshore-ul din Cipru etc. Ăsta a fost şi motivul pentru care tâlharul cu ifose de ziarist şi-a permis să-l sune pe Băsescu în urmă cu patru ani să intervină în dosarul Rompetrol. Din 2004 până în 2008 Roşca Stănescu a primit mai multe miliarde de lei vechi de la Ovidiu Vântu, Umbrărescu – regele asfaltului, Patriciu sau Dan Fisher – implicat în afacerea Rompetrol, bani pe care i-a depus în conturile BCR şi Banca Italo – Romena. Când lucrurile au început să pută, Stănescu a transferat în conturile personale din Elvetia 500.000 de euro şi din Monaco 285.786 de euro, să nu fie dibuiţi de cei de la spălarea banilor. Începând cu anul 2008 tovarăşul Stănescu a intrat şi pe ştatul de plată al familiei Voiculescu, cotizaţiile lui Felix către Roşca fiind până în prezent undeva la 200.000 euro. Merită omul aceşti bani, mai ales că a aruncat pe piaţă mai multe „bombe” legate de familia Băsescu! De fapt sunt nişte rahaturi fără niciun fel de suport prin care se încercă discreditarea şefului statului şi a membrilor PD-L. În ultimele luni s-a dovedit faptul că Stănescu este implicat (prin socrul celei de-a treia soţi şi un văr) şi în afacerea cu terenurile pe unde trece Autostrada Bucureşti – Ploieşti. Deci, oameni buni, o astfel de hienă securistă a ajuns să otrăvească ecranele tv şi să-şi lase bale otrăvite pe paginile ziarelor. Mai merită un astfel de personaj să fie luat în seamă? Eu zic că nu!

Nastase+ChirieacBogdan Chirieac – „Roger! Roger! Aici stăpânul Motorola, NATO sunteţi pe recepţie?”. Nu de puţine ori l-am văzut pe „sărmanul” Chirieac cum bocea pe la Realitatea TV, urlând cât îl ţineau boşogii că o să murim de foame. Băi jigodie, de foame o să murim noi, oamenii de rând, nu tu care ai făcut afaceri cu statul de vreo 40 milioane euro. Cum pula mea să mori de foame cu atâta bănet la teşcherea? Acest parazit al presei, care s-a plimbat de la un ziar la altul ca sifilisul de la o curvă la alta, face şi el parte din categoria băieţilor cu ochii albaştri infiltraţi să paraziteze sistemul. Timp de mai bine de trei ani acest jeg a derulat prin firma Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii SRL, a cărui stăpân este, afaceri de zeci de milioane euro cu S.T.S-ul (Servicii de Telecomunicaţii Speciale). Între 2004 şi 2006 firma securistului a avut opt contracte cu STS (dintre care cinci obţinute prin consultarea unei singure oferte), în valoare de 24 de milioane de euro. Interesant este faptul că în acea perioadă Chirieac era asociat cu C.T. Popescu la ziarul „Gândul”, iar cel din urmă habar nu avea cu ce găinării se ocupa asociatul. Ca să arate că el nu a mâncat căcat şi nu-i pute gura (ca să nu intre în gura presei), prin ianuarie 2007 Bogdănel se retrage de la conducerea firmei dar o lasă acolo pe mă-sa, pe post de şef. Tovarăşul Chirieac nu a făcut altceva timp de 3 ani decât să continue ce începuse generalul Stănculescu în 1990. Să vă reîmprospătez memoria: În 1990, Ministerul Apărării a achiziţionat 1.000 de staţii Motorola şi a plătit 6.172.509 dolari, preţ extrem de mare, având în vedere că valoarea contractului nu avea cum să depăşească 600.000 de dolari. Ministerul condus atunci de generalul (r) Victor Stănculescu s-a lăudat că a facut o economie de 38 de milioane de lei la această afacere. Instituţiile statului s-au autosesizat, i-au judecat pe cei implicaţi atunci, dar nimeni nu a fost găsit vinovat. Mirosind că e rost de bani câştigaţi repede şi uşor, fără să suporţi braţul legii, Chirieac a intrat pe sub pielea lui Gavril Nasui, patronul firmei Ageximco – dealer Motorola şi împreună au dat asaltul asupra STS. Interesant este faptul că în 1990 Ştefan Nasui, tatăl lui Gavril, a dat tunul cu Stănculescu. Deci, e o afacere de familie.

reales

În concluzie, ce-i poate uni pe  aceşti „ziarişti” în lupta contra lui Băsescu? Doar un singur lucru. Băsescu este primul preşedinte de după 1989 care şi-a permis să deranjeze sistemul şi să le dea peste labe foştilor securişti, actualii ziarişti şi politicieni. Dacă două astfel de jigodii parazitare, care au supt zeci de milioane de euro de la stat, au ajuns să devină formatori de opinie, înseamnă că ţara asta se duce dracului. Atâta timp cât mai sunt şi servicii care-şi fac treaba şi îi dau în vileag pe aceşti nenorociţi poate că mai avem o şansă… mică, dar există. Este de neimaginat faptul cum astfel de scursuri ale societăţii au ajuns să şantajeze şefi de instituţii pentru a primi oarece informaţii folositoare în lupta cu „dictatorul” Băsescu. Vreau să văd şi eu acum că instituţiile statului se vor autosesiza şi vor chema pe cele două hiene securiste să dea cu subsemnatul. Din punctul meu de vedere… să se ducă unde s-a dus tata: în loc cu verdeaţă, de unde lipseşte şi petrolul şi Motorola şi… Grivco. Jos Băsescu! Trăiască Prostănacu! continuitate

Reclame
 

Etichete: ,

Un răspuns la „„Părintele” stenogramelor dovedit de… stenograme

  1. mariusmioc

    26/11/2009 at 1:22 am

    Sorin Roşca Stănescu este autorul multor campanii de presă în care pretindea că dezvăluie adevărul despre revoluţia din 1989. Dacă credibilitatea sa se dovedeşte dubioasă acum, mă întreb ce credibilitate pot avea „dezvăluirile” sale din trecut. Era atunci un alt om?
    http://mariusmioc.wordpress.com/2009/11/24/sorin-rosca-stanescu-dezavuat-de-clubul-roman-de-presa/

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: