RSS

Anchetă care nu a avut loc în „Atac la persoană de Argeş”

20 Mar

Vă prezentăm mai jos motivul „demiterilor” de la Atac la persoană. O anchetă despre ginerele omului care a plătit conducerea Atac-ului să dea afară o echipă de ziarişti care nu au vrut decât să-şi facă datoria. Lecturare plăcută… fără „temelie”

Fiscul refuză să repare „crimele” financiare făcute de inspectorii săi în beneficiul clanului Nicolescu

Spre finele anilor ’90, firma ELDI S.R.L. Piteşti, administrată de Elian Drăghici, era una dintre cele mai prospere societăţi comerciale din municipiu. Avea peste 300 de angajaţi şi o activitate destul de rentabilă, ocupându-se cu producerea de articole tehnice din cauciuc. Şi tocmai pentru toate aceste considerente, în momentul său de apogeu economico-financiar, societatea a început să fie „călcată” de anumiţi emisari ai politicienilor şi administratorilor publici la nivel local. Într-o bună zi, un anume Mazilu, membru de frunte al PSD Argeş şi candidat la Primăria Piteşti a venit la sediul societăţii pentru a cere „pământ şi apă” necesare campaniei electorale. Din păcate, sau din fericire, administratorul Elian Drăghici i-a refuzat pe toţi solicitanţii de sponsorizări fără să ştie, la acea vreme, că atitudinea sa avea să-i aducă o adevărată dramă atât pentru firmă cât şi pentru propria familie. Aşa după cum se va vedea, în continuare, „tupeul” lui Elian Drăghici de a nu se face preş în faţa mai-marilor urbei şi de a împărţi cu ei beneficiile societăţii sale i-au împins pe „păgubiţi” la proceduri neverosimile întru răzbunarea şi sancţionarea drastică a nesupusului patron.

Terenurile care au adus Jihadul

Şi pentru că treburile mergeau destul de bine la SC ELDI SRL, Elian Drăghici a început să investească şi în proprietăţi imobiliare. Astfel, a reuşit să cumpere o suprafaţă de 15 ha de teren, în imediata vecinătate a hypermarket-ului METRO Piteşti. Prin poziţia privilegiată a acestor terenuri, preţurile lor aveau să crească exponenţial ajungându-se la o valoare de câteva milioane de dolari. Toate acestea însă aveau să atragă atenţia rechinilor din conducerea administraţiei publice argeşene. La acea vreme prefect al judeţului „roşu” era nimeni altul decât actualul Ayatollah al Argeşului şi Muscelului, proverbialul şi omniprezentul „vecin” Constantin Nicolescu. Din acel moment, laboratoarele strategice ale social-democraţiei argeşene au început să lucreze la un plan minuţios de deposedare a lui Elian Drăghici, de terenurile mult prea valoroase pentru a aparţine unui singur cetăţean şi pe deasupra şi nemembru al PSD.

Fiscul argeşean devine instrumentul răzbunării „nicolesciene”

În anul 2003, Elian Drăghici s-a îmbolnăvit grav fiind nevoit să rămână ţintuit la pat preţ de aproape un an. „Rechinii” au prins de veste şi au trecut la fapte. Astfel, în februarie 2003, inspectorii financiari ai Direcţiei de Control Fiscal Argeş s-au prezentat la sediul SC ELDI SRL pentru a verifica situaţia taxelor şi impozitelor datorate de societate către bugetul de stat şi către cel local. În urma controlului, în absenţa administratorului grav bolnav, cei trei inspectori, trimişi în misiune de desfiinţare, au constatat că societatea a „încălcat grav legea fiscală” şi că datorează un impozit pe profit suplimentar în valoare de peste 9 miliarde lei vechi şi peste 10 miliarde lei vechi majorări de întârziere. Cu alte adăugiri şi inovaţii fiscale s-a ajuns la o datorie a SC ELDI de peste 36 miliarde lei vechi. Astfel spus s-a constatat că firma lui Drăghici a comis nenumărate încălcări ale legii fiscale şi că pentru a-şi achita datoria faţă de buget societatea va trebui scoasă la mezat împreună cu nepreţuitele terenuri din preajma METRO Piteşti. Primul pas fusese parcurs, cu cea mai mare lejeritate şi cu sprijinul nemijlocit a doi inspectori fiscali, dispuşi să încalce legea (după cum se va vedea ceva mai încolo) pentru a-şi servi stăpânii politico-ideologici. Cei doi corifei ai vendetelor social-democrate se numesc Darius Handrea şi Constantin Palade.


Inspectorii financiari s-au şters cu legea pe bocanci

Pentru a obţine defiinţarea SC ELDI şi împărţirea prăzii între membrii clanului Nicolescu cei doi inspectori au evidenţiat în actul de control cea mai mare aberaţie fiscală emanată vreodată într-un sistem civilizat. Pentru o înţelegere cât mai riguroasă a abuzurilor produse asupra firmei cu pricina se impune un scurt istoric de natură contabilă a unei tranzacţii comerciale făcută de societatea lui Drăghici. În luna septembrie 2000, Adunarea Generală a SC ELDI a hotărât să vândă anumite mijloace fixe, printre care şi terenurile pe care clanul Nicolescu pusese ochii, către SC Arca SA Botoşani. Acţionar majoritar al acestei societăţi era acelaşi Elian Drăghici. Tranzacţia fusese necesară pentru a obţine anumite înlesniri financiare prevăzute de lege, în condiţiile amintite. După începerea tranzacţiei Ministerul de Finanţe, prin decizia nr. 1862/21.11.2001, a constatat că vânzarea respectivă nu poate avea loc întrucât terenurile de lângă METRO nu erau înscrise în Cartea Funciară. În aceste condiţii s-au întocmit facturi de stornare şi tranzacţia a fost anulată. Şi acum urmează bomba! Cu toate că tranzacţia nu a avut loc, cei doi inspectori financiari au consemnat că vânzarea chiar dacă nu s-a produs ea trebuie să fie impozitată întrucât clanul Nicolescu aştepta cu nerăbdare să intre în posesia râvnitelor terenuri de la autostradă. Prin acest matrapazlâc ordinar cei doi inspectori au încărcat datoria societăţii la circa 36 miliarde lei vechi urmând pasul al doilea, adică falimentul.

Când un prost aruncă o piatră-n apă

Înarmaţi cu procesul verbal de control şi cu multă determinare, corifeii social-democraţiei imobiliare au trecut la acţiune. Societatea a fost trecută în reorganizare şi apoi în faliment. Pentru creanţa de 36 miliarde lei organele fiscale au vândut şi sechestrat proprietăţi în valoare de peste 10 (zece) milioane de euro. Nici judecătorii sindici şi nici ceilalţi nu au vrut să ia în considerare că toată cacealmaua falimentului se baza pe un act de constatare întocmit împotriva oricărei legi de pe această planetă. Tăvălugul abuzurilor a continuat să se prăvălească peste firma şi familia administratorului Elian Drăghici fără ca cineva să se uite în actele măsluite de cei doi inspectori financiari. Şi pentru ca lucrurile să fie şi mai credibile, în data de 12.12.2005, DGFP Argeş a întocmit un nou raport de inspecţie fiscală (nr. 734445) prin care, fără să mai verifice actele firmei a mai adăugat în sarcina acesteia o creanţă de 150 miliarde lei vechi. Pentru ce? Dracu’ ştie!

Clanul Nicolescu se înfruptă din prada tâlhărită de Fisc

Imediat după întocmirea procesului verbal de control, rechinii imobiliari din famiglia lui Constantin Nicolescu au început să-şi împartă terenurile de la METRO aflate, totuşi, sub sechestrul Finanţelor. Astfel, Aurelian Secuiu, căsătorit cu sora lui Constantin Nicolescu, Rodica Secuiu, împreună cu alt cumnat al Ayatollahului, Gheorghe Popa, au fost puşi în posesie de fostul primar din Bradu cu o suprafaţă de peste 8 ha din terenurile SC ELDI SRL. Direcţia Finanţelor Argeş nu a schiţat niciun gest împotriva ilegalităţii de a pierde terenurile sechestrate în favoarea cumnaţilor lui Nicolescu. Chestie de obraz subţire, ce dracu! După ce şi-au primit tainul din proprietăţile tâlhărite de Fisc cei doi membri ai famigliei Nicolescu au vândut terenurile lui Adrian Prodănel, un alt membru de frunte al PSD Argeş. Dar ceea ce este şi mai interesant este faptul că atât Aurelian Secuiu cât şi Gheorghe Popa au primit terenurile SC ELDI în baza unui titlu de proprietate al bunicii comune, Elena Marinescu, în care deţinea o suprafaţă de doar 4,4 ha. De altfel în baza acestui titlu de proprietate cei doi cumnaţi ai lui Nicolescu au fost puşi în posesie cu o suprafaţă totală de 69 ha, situate în paradisul imobiliar de la autostrada Bucureşti – Piteşti. Întrebat de mai multe ori dacă a avut vreo influenţă asupra acestor încălcări de lege repetate Constantin Nicolescu a negat cu vehemenţă motivând că el nu poate răspunde de faptele rudelor sale, blagoslovite cu atâtea proprietăţi din patrimoniul unor societăţi comerciale sau simplii cetăţeni.

După faliment, poftiţi la puşcărie!

După ce i-au pus în cârcă, în mod cu totul abuziv, o sumă astronomică, impostorii fiscali s-au gândit că n-ar fi rău să-l arunce pe Drăghici la zdup. Asta drept pedeapsă că a avut îndrăzneala să pună la îndoială competenţa şi buna credinţă a celor care l-au jefuit şi de ultima centimă. Astfel, în data de 31 ianuarie 2006, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili a făcut o sesizare penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, pentru ca Elian Drăghici să fie cercetat şi condamnat pentru evaziune fiscală în valoare de peste 180 miliarde lei vechi. În urma unei expertize contabile cerute de Parchet s-a stabilit ceea ce era vizibil cu ochiul liber de la mare distanţă. Expertiza spune negru pe alb că pretenţiile şi constatările inspectorilor fiscali sunt absolut neîntemeiate. Cu alte cuvinte expertul a demontat întreaga făcătură a inspectorilor fiscali făcându-ne să pricepem că tot ceea ce au consemnat „organele” de control nu este altceva decât rodul imaginaţiilor bolnave ale celor doi cetăţeni plătiţi de noi pentru a ne apăra de abuzuri şi înşelăciuni. Supăraţi nevoie mare reprezentanţii Fiscului au mers cu căile de atac asupra rezoluţiei Parchetului până la capăt. Adică până la Tribunalul Argeş. Toate instanţele sesizate în cauză au dat dreptate administratorului Elian Drăghici. Cu toate acestea, mai-marii DGFP Argeş şi ai ANAF refuză cu obstinaţie să îndrepte „crimele” financiar-contabile săvârşite de cei doi inspectori în avantajul rudelor lui Nicolescu. Se invocă prescripţii şi decăderi din probe care, din nou, nu au nimic comun cu realitatea şi cu legislaţia românească. Este adevărat că repararea acestor crase ilegalităţi va trage după sine răspunderi şi sancţiuni mai mult sau mai puţin penale, dar adevărul ieşit la lumină cu ajutorul Justiţiei trebuie să triumfe şi să producă inevitabil consecinţe dramatice pentru cei ce s-au dedat la astfel de maşinaţii şi încălcări de lege.

George Stăncescu

Elian Drăghici  – victima de lux a clanului NicolescuAnunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 20/03/2010 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: