RSS

O altă anchetă care nu a avut loc în Atac de Argeş… la persoană

23 Mar

Un alt tun imobiliar marca Perini – Nicolescu

În anul 2006, piaţa imobiliară a Piteştiului a consemnat o tranzacţie mai mult decât interesantă. Enrico Perini, în calitatea de ginere al oreşedintelui C.J. Argeş şi abia apoi al SC Perini Properties & Investments SRL Bucureşti, a cumpărat în Piteşti un teren de 800 m.p. situat la intersecţia străzilor Războieni şi Stadionului. Tranzacţia a fost evidenţiată în presa locală ca o acţiune comercială menită să aducă prosperitate comunităţii locale păstorite de eternul Tudor Pendiuc. Investitorul italian, naturalizat român prin aderarea la familia Nicolescu, a construit pe terenul „cumpărat” (o să vedeţi rostul ghilimelelor) un bloc de birouri pentru a fi închiriate oamenilor de afaceri. La acea vreme presa locală nu a reuşit să pătrundă dincolo de aparenţa firească a respectivei tranzacţii. Prin mila lui Dumnezeu şi generozitatea unor „prieteni” ai familiei stăpânitoare a Argeşului şi Muscelului redactorii noştrii au reuşit să penetreze sistemul de origine italiană prin care s-a obţinut terenul din strada Războieni, colţ cu Stadionului. Întâmplător, sau nu, în spatele afacerii stă, din păcate, acelaşi gen de tun imobiliar cu care ne-a obişnuit familia Nicolescu, de când Providenţa a hotărât supremaţia Ayatollahului în materie de prosperitate funciară şi nu numai.


Istoria romanţată a determinismului funciar

Terenul cumpărat de Enrico Perini a fost deţinut anterior de doi proprietari. Interesantă este însă istoria şi determinismul celor două proprietăţi. Unul dintre proprietarii care au vândut lui Perini se numeşte Gabriel Chiţu şi este finul de cununie al primarului Tudor Pendiuc. Chiţu a intrat în posesia suprafeţei de 500 mp, din acea locaţie, ca urmare a meritelor deosebite şi a titlului de erou obţinut în Revoluţia – lovitură de stat din anul de graţie 1989. Terenul a fost primit de la Primăria Piteşti, păstorită de naşul Pendiuc cu titlul de recompensă a comunităţii pentru actele de eroism mai sus amintite. Suprafaţa de 300 mp, din cele 800 mp au aparţinut cetăţencei Irina Pârvu, din Deva. După anul 2000, când respectabilul „erou” a obţinut terenul, instanţele argeşene au găzduit mai multe procese întrucât naşul doantor de terenuri a uitat că respectiva suprafaţă aparţinea altor proprietari, care, la rândul lor cumpăraseră de la terţe persoane împropietărite prin retrocedare de Primăria Bradu, în proprietatea căreia se găsea terenul în anii 1990. După repetate litigii între adevăraţii proprietari şi „eroul” de Revoluţie ratată, Gabriel Chiţu, finul primarului a câştigat. Doi proprietari care cumpăraseră suprafaţa de 500 mp au fost nevoiţi să renunţe la dreptul lor şi să lase în deplină posesie şi proprietate pe împroprietăritul revoluţionar. Mai mult decât atât, distinsul erou a solicitat instanţei să-i fie cedat şi ternul Irinei Pârvu întrucât aceasta nu locuia în Piteşti. Printr-un ultim proces de conştiinţă magistraţii au decis că eroul nostru se putea mulţumi cu minuscula suprafaţă de 500 mp aflaţi în buricul târgului. Şi uite aşa Irina Pârvu a rămas cu terenul de 300 mp pe care l-a intabulat şi l-a înscris în Cartea Funciară.

Pe Gabriel l-a pătruns căldura şi lumina Divinităţii

După ce a câştigat procesele cu proprietarii, Gabriel Chiţu s-a liniştit şi s-a recules. În urma unei îndelungate şi adânci meditaţii mai mult sau mai puţin transcedentale, eroul nostru a hotărât ca terenul pe care îl câştigase să fie donat Bisericii Penticostale din Piteşti. Zis şi făcut. A întocmit act de donaţie, în anul 2004, iar proprietatea sa a fost transferată slujitorilor lui Dumnezeu. În actul de donaţie întocmit la Notariat nu s-a stipulat niciun fel de obligaţii ale primitorului cu privire la folosirea acestei danii. Biserica Penticostală a primit donaţia cu bucurie şi plecăciune până la pământ. Dar terenul nu l-au folosit. De ce? O să vedem ceva mai încolo.

Se aprinde becul imobiliar

La începutul anului 2006, Irina Pârvu, prin procuratorul său Teofil Boldoi, a încercat să-şi vândă terenul de 300 mp aflaţi în proxima vecinătate a Bisericii Penticostale. S-a găsit un cumpărător şi s-au declanşat demersurile pentru obţinerea documentelor de vânzare. Cineva din Primăria Piteşti a înţeles valoarea strategică a terenului şi a blocat procesul de vânzare-cumpărare prin refuzul de a se elibera certificatul fiscal şi adeverinţa de rol. Justificarea funcţionarilor de la primărie constă în explicaţia că Irina Pârvu a intrat în posesia terenului prin acte falsificate. Procuratorul proprietarei de drept a renunţat să mai ceară explicaţii resemnându-se şi acceptând situaţia de fapt. Peste câteva luni acesta avea să afle că terenul cu pricina fusese cumpărat de Enrico Perini împreună cu proprietatea de 500 mp ai Bisericii Penticostale.

Donaţie, care donaţie domnilor?

Am fost foarte interesaţi cum a putut Biserica Penticostală să vândă lui Perini o donaţie făcută de inegalabilul erou Gabriel Chiţu. Şi chiar am aflat. Fiind informat că ginerele ayatollahului Nicolescu este interesat de terenul din intersecţia cu pricina, Gabriel Chiţu a început să gândească. Şi-a adus aminte că o parte din acest teren i-a aparţinut cândva şi că l-a donat ca „prostul” unei biserici care nu avea nicio legătură cu stăpânul de la etajul 4 al „Casei Albe” din Piteşti. Sfătuindu-se cu mai mulţi înţelepţi a decis să vină în ajutorul stăpânului. Şi chiar a reuşit. Pentru a-l ajuta, instituţia condusă de naşul Pendiuc a anulat actul de donaţie către biserică pe considerentul că aceasta nu l-a folosit vreme de mai mulţi ani şi că nu a construit un lăcaş de cultură, „aşa cum se angajase” la întocmirea actului de donaţie. Numai că, în actul de donaţie nu se specifica nimic în ceea ce priveşte folosinţa daniei făcute de Chiţu. Sau, mai mult decât atât, un act de donaţie nu poate fi anulat de către primărie şi este imperios necesar ca anularea să fie decisă de instanţa de judecată. Administratorul Bisericii Penticostale ne-a declarat, prin telefon, că donaţia a fost anulată de primărie întrucât instituţia sa nu a folosit acest teren „atâta amar de vreme”. Am încercat să luăm legătura cu Gabriel Chiţu dar acesta a refuzat să stea de vorbă cu noi, chiar dacă ne-am permis să-l agasăm cu nenumărate telefoane şi mesaje. În ceea ce priveşte vânzarea celor 300 mp de către Irina Pârvu lucrurile nu sunt foarte clare, unele surse spunând că ea nu a mai contat în tranzacţie.

George Stăncescu

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 23/03/2010 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: