RSS

MADAM HAPLEA FACE UMOR(I)

17 mai

De parcă, până acum, presa locală n-ar fi fost lovită de suficiente blesteme, mai nou a apărut pe firmament o umoristă plină de vervă şi venin.

Cunoscută mai ales sub pseudonimul de madam Haplea sau Talpă Grea, distinsa noastră eroină se autointitulează ziarizdă de investitură. Lucrează cu discreţie la un ziar on-line unde,  după ce a supt cu voluptate la ţâţa publicitară a P.S.D., s-a gândit să se transforme în umoristă de scandal.


Într-o frumoasă dimineaţă de vară, când roua nu se ridicase încă de pe zorele, Iulica noastră, după ce şi-a şters urdorile de la diafanii ochi cârpiţi de somn şi şi-a scuturat ţărâna din crăpăturile de la călcâie, a mers în faţa unui ciob de oglindă aflat în încăperea de alături, s-a privit cu admiraţie narcisistă şi a luat o decizie care avea să-i transforme viaţa şi opera. După ce a constatat că natura a înzestrat-o cu calităţi pe care le-ar invidia orice „bălţată românească”, Iulica noastră s-a decis să facă satiră şi umor, pe care să le înfăţişeze cu generozitate semenilor săi mai puţin înzestraţi cu talent şi sensibilitate bovină, în materie de autoironie ieftină ca braga. Dar pentru că orice experiment necesită subiecte pe care să-ţi dezvolţi neghiobia, Iulica a ales să-i castreze literar pe proprii săi aşa-zişi colegi de breaslă. Zis şi făcut!

Ziarizda de renume mondial, madam Haplea, a început să penetreze conţinutul ziarelor locale şi să facă remarci spirituale cu privire la dobitocii de ziarişti care nu ştiu să sugă din seva publicitară emanată din falusurile social-democrate şi comunisto-liberale din localitate. A atacat în stânga, a mai lins în dreapta, până când a găsit o fraieră care să-i găzduiască elucubraţiile în săptămânalul „Cercetarea penală”. Şi dă-i şi luptă, şi luptă cu frustrările până când angelica Talpă Grea a ajuns să dea referinţe despre calitatea materialelor de presă şi despre deontologia năvlegilor de ziarişti care, pur şi simplu, e proşti.

În numele simpatiei pe care i-o purtăm şi al neghiobiei pe care o etalează absolut involuntar, promitem să ne ocupăm periodic de reziduurile publicistice pe care le aruncă în lume şi transcriem mai jos o mostră din inestimabila creaţie bovină a distinsei ziarizde: „Dacă un pesedist a apărut într-o ipostază pozitivă în paginile ziarului condus de CEI CĂTRE SUPRANUMIŢI <<nevestele disperate>> înseamnă, din nou, că zvonurile din Atac chiar tind să se confirme”.

PS – Personalul cu nădragi al redacţiei vizate de bovină vrea, pe această cale, să-i propună umoristei o probă orală în interiorul căreia să demonstreze că nevestele nu pot face ce-i vor face ei.


PS la PS-ul de mai sus – Ştim că este criză, dar asta nu înseamnă că domnişoara cu ochii umezi trebuie să ia în coarne şi gramatica limbii române.

PS de final – Madam Haplea, noi ştim că ai ieşit din sat, dar nu a ieşit satul din tine!

(orice asemănare între eroina noastră şi vreun personaj din presa locală este absolut adevărată)

Gheorghe Nesemnatu’

Reclame
 

Un răspuns la „MADAM HAPLEA FACE UMOR(I)

  1. Gihai Miezea

    30/08/2010 at 5:46 pm

    Ultima veste: madam Haplea, cea supranumita Talpa Grea va fi redactor-sef la Atac de Arges! Asta dupa ce prin martie si aprilie isi cam baga pula (da, cred ca are asa ceva, nu pasarica; mai are par si pe piept si pe picioare, credem noi :)) ) in munca redactorilor de acolo. Auzind aceasta veste, putinii redactori ramasi pe la Atac si-au manifestat simpatia si pretuirea fata de iminenta subordonare fata de Haplea, prin sublime bagari de pula si amenintari cu demisia! Ce curva e si presa asta, frate!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: