RSS

Un idiot la curtea regelui Tortică

25 iul.

Prostul satului. Aceasta e sintagma folosită când vine vorba de ziaristul poet sau poetul idiot, Florin Siliştescu zis Sile. De când Comuna Primitivă s-a scindat în sate şi oraşe, calitatea de prost al satului a evoluat o dată cu societatea. A ajuns până acolo încât, astăzi, când, prin mila lui Dumnezeu, am ajuns să fim contemporani cu împăratul Guţă manelistul, e o mândrie să răspunzi afirmativ la apelativul ceva mai sus împricinat. E o mare cinste atunci când un om de cultură de talia lui Sile este răsfăţat cu titluri aproape nobiliare precum acela de idiot purtător de palavre la Curtea Palatului de Aramă din îndepărtatul tărâm al Costeştilor. Dar dacă cineva îşi închipuie că toate aceste merite şi recunoştinţe cu care comunitatea l-a blagoslovit pe Sile, se capătă moca, se înşeală iremediabil. Marele poet şi ziarist a trudit din greu pentru toate astea. Dar, cel mai mult l-au ajutat în viaţă calităţile sale native şterpelite în copilărie de la nişte vecini de palier. Pe lângă toate astea, omul a mai fost lovit în moalele capului de o măciucă de talent distrugător care l-a transformat pe Sile într-un veritabil sclav al muzei poezelei decrepite. De atunci, personajul nostru şi-a îndreptat toate eforturile şi scremetele de talent în slujba culturii, a literaturii şi a binelui public făcu cu de-a sila. Pentru cei care n-au altceva de făcut şi sunt dispuşi să-şi irosească vremea cu spicuiri din biografia poetului neîmperecheat, voi încerca să redau câteva bucăţele din sufletul şi activitatea celui care, pe vremea când îl slujea pe regele Tortică, şi-a căpătat apelativul de idiot din cauza multitudinii de idei tembele ce debordau din modesta-i tărtăcuţă.

„Curajul este a doua mea natură”

Prima e prostia crasă. Nepreţuitul creator de poezele indigeste a avut câteva ocazii în ameţitoarea sa viaţă să facă proba unui curaj vecin cu nebunia. Pilda cea mai elocventă vine din zilele Revoluţiei de la 1989, din mileniul trecut. Atunci, în ziua în care lumea şi-a luat lumea-n cap şi s-a răzvrătit împotriva stăpânirii, ilustrul poet pârât Sile a fost în miezul evenimentelor sângeroase de la Casa Albă din Piteşti. Făcând parte din nucleul de revoluţionari în faşă, eroul nostru a primit misia ca, împreună cu alţi camarazi, să meargă la Bucureşti unde trebuiau să ducă niscai sânge pentru transfuzii. Li s-a motivat că în Bucureşti sunt mulţi răniţi care au nevoie de acel lichid vital. Sile, cu inteligenţa sa tâmpă, a prins şpilul. S-a gândit că foarte curând ostilităţile beligerante vor începe şi la Piteşti şi a pus în aplicare planul B. A furat două eprubete cu sânge şi s-a ascuns în closetul de la etajul 3 al Casei Albe. Întreaga noapte a făcut ce era de făcut. A stat ascuns o noapte pe wc, iar dimineaţa, când a început măcelul în Piteşti, a ieşit cu cele două eprubete salvând câteva vieţi ale răniţilor revoluţiei din Argeş. La acea oră nici nu-şi încchipuia câtă recunoştinţă va primi din partea comunităţii, recunoştinţă garnisită cu o pensie de revoluţionar erou de peste 1.800 lei adevăraţi. O altă mare ispravă a lui Sile îl găseşte pe acesta în ipostaza de corespondent de război în Irak. La acea vreme, Sile, uşuit de pe la toate publicaţiile din cauza calităţilor sale ce trezeau invidia, se aciuase pe la nea Mişu pe la „Argeşul”. Imediat ce a izbucnit războiul din Irak, Sile a organizat o chetă locală pentru a strânge bani să meargă în teatrul de război generat de invazia americană. A strâns o sumă frumuşică după care a purces la drum. Reportajele de război transmise de sufletistul poet semianalfabet au stors oceane de lacrimi din ochii cititorilor argeşeni. Drama poporului irakian a fost surprinsă în pagină, cu mult talent şi melodramă de inegalabilul reporter aflat la faţa locului în miezul măcelului supus în orice clipă iminentului pericol de a fi împuşcat. Cu neînfricare şi devotament, reporterul Sile a transmis în fiecare zi adevărate capodopere ale geniului despre acţiunile beligerante surprinse din strada Tache Ionescu de pe malul drept al Argeşului, ajungând uneori chiar la benzinăria din deşertul lui Dan Săndulescu.

Sile marele poet inventator

La începuturile sale de mare creaţie poetică incoloră şi insipidă, Sile a întâmpinat, ca orice mare luptător, dificultăţi aproape impenetrabile. Avea în el morgul poezelei dar nu putea să o scoată afară. După eforturi supraomeneşti în încercarea de a determina semnarea unui acord de bună pace şi vecinătate între subiect şi predicat, Sile ca întotdeauna când îşi punea capul la contribuţie a găsit soluţia. A inventat în premieră şi după Nina Cassian, o nouă limbă pe care a botezat-o „ARDUMAŞ”. Acum, ca să fiu cinstit până la capăt, la noi la ţară, tanti Pelaghia o numea cunilimbus (da, da, cu b mic). După această teribilă inovaţie poezelele lui Sile nu mai sufereau nici de cretinism şi cu atât mai puţin de „agramaticalităţi”. Aceiaşi găselniţă, vecină cu neghiobia, i-a adus ilustrului poet recunoaşterea valorii de către breaslă şi împlinirea idealurilor sale monarhice prin numirea de către înşişi regele Tortică în demnitatea de mâncător de căcat regesc la Curtea Imperială de la Costeşti. O dată cu împlinirea celor două deziderate, Sile a devenit mult mai responsabil faţă de semeni, renunţând la activitatea de cerşetorie neoficială şi trecând la acţiunea de rapt intelectual.

„Mă doare-n cur de semenii mei, deci sunt altruist!”

O altă calitate intrinsecă a poetului bahic Sile este, indubitabil, altruismul. Au existat episoade în viaţa sa când a uitat de sine pentru a se face util semenilor săi, posesori ai unor bunuri care i-ar fi făcut lui trebuinţă. În acest context am putea cita sacrificiul prin care Sile Siliştescu a renunţat la propriul său interes pentru a o ajuta pe prietena sa, doctoriţa Anca Gligor, să scape de povara unui autoturism marca OPEL. Femeia deţinea o maşină şi intenţiona să o înscrie în circulaţie. Cu spontaneitate şi dezinteres, Sile s-a oferit să facă el acest comision pentru „pragmatica” doctoriţă. A luat actele maşinii şi maşina a mers la înscriere unde funcţionarul i-a spus lui Sile că maşina este destul de periculoasă pentru o damă şi astfel, pe loc, altruistul poet şi ziarist imparţial a hotărât să înscrie maşina pe numele său pentru a-şi salva prietena de la dezastru. Tot grija faţă de apropiaţi l-a împins pe inventatorul de limbi să se îngrijească de liniştea şi „securitatea” poetului Aurel Sibiceanu. Prin anii 80, Sile, ştiindu-l pe Sibiceanu sensibil şi vulnerabil, s-a adresat unui lucrător la Securitate pentru a-i cere imperativ acestuia să-i protejeze prietenul şi colegul de la Uniunea Scriitorilor. Lucrătorul de securitate, fiind reticent la sesizările lui Sile, acesta din urmă a revenit cu mai multe note (informative) şi a cerut un pseudonim cu care să-şi semneze înştiinţările. Şi l-a primit. Orex, aşa şi-a semnat în continuare fostul ceasornicar corespondenţa pe care a purtat-o cu conştiinţă şi evlavie cu foştii securişti în „interesul” prietenilor şi apropiaţilor săi.

Sile a fost şi rămâne un bun recepţioner

Pe lângă toate cele calităţi enumerate până acum, Sile este şi va fi un bun primitor de bunuri şi produse şi un mare depozitar al celor salvate de la vremelnicii lor posesori. Parcurgând această linie a vieţii autorului de poezele am putea aminti cu mândrie şi recunoştinţă episodul în care Sile i-a salvat mentorului său Smeoreanu o frumoasă sumă de bani şi verigheta proprietate particulară. Nobleţea gestului său rezidă în realitatea că, la acea dată, formatorul de ziarişti de accidente şi violuri nu mai poseda soţie iar banii îi prisoseau din plin. Aceiaşi soartă a avut-o şi laptop-ul actriţei poete Ioana Crăciunescu, cea care a intruchipat-o pe Ana în filmul „Ion”.

Avem un blog. Ce dracu’ să facem cu el?

Sile Siliştescu a evoluat o dată cu renumele său de prost al satului. Şi-a făcut chiar şi blog pe net. Şi pentru că prostul parcă nu e prost destul până nu e şi fudul, marele poet a început să-şi dea cu părerea despre una despre alta. Ceea ce nu i se permite să scrie în cotidianul la care lucrează, postează pe blog. Mai nou, s-a apucat să facă analize pe text ale articolelor scrise în publicaţiile locale. Neînţelegând limba în care sunt scrise materialele vizate de bovină, vorbitorul de cunilimbus atacă tot ce nu e pe placul celor care îl milostivesc cu niscai firimituri de la masa împărţitorilor de pradă. Şi dă-i şi luptă şi luptă până când poetul agramat şi „revoluţionar” va primi ceea ce merită: recunoştinţa şi oprobiul celor ce nu au cu ce onora mâna întinsă a menestrelului cerşetor.

Reclame
 

12 răspunsuri la „Un idiot la curtea regelui Tortică

 1. Avram Iancu

  04/08/2010 at 12:15 pm

  BOŢĂRCĂ DE LA TOPOLOVENI, UNDE ÎN ZILELE LUI DECEMBRIE 1989 A FOST UN ADEVĂRAT MĂCEL, OM CU CAPUL PE UMERII CUI VĂCĂROIU, A ÎMPĂRŢIT BANII PRIMIŢI DIN URMĂ PENTRU BRAVURA DE LA REVOLUŢIE, UNEI FAMILII CU MULŢI COPII, FAMILIEI NICOLESCU. UN ALT REVOLUŢIONAR ATROCE S-A GÂNDIT SĂ FIE ATENT CU UN COPIL NEVOIAŞ, CU COPILUL DIN EL ŞI IATĂ CE A FĂCUT CU BANII: DIN PRESA VREMII CITIM CĂ

  Jurnalistul Florin Silisteanu si-a luat trenulet electric din miliardul de revolutionar!

  Florin Silisteanu este de departe unul dintre cei mai excentrici jurnalisti si poeti ai Argesului si care a intrat cu siguranta in istorie o data cu spectaculoasele transmisiuni de pe fronturile de lupta ale lumii, care, in fapt, erau facute din apartamentul proprietate personala. Si tot in istorie va ramane si cum a spart Sile un miliard de lei in numai cateva zile, bani pe care i-a primit ca urmare a titlului de revolutionar pe care cu mandrie il poarta. Breasla scriitoriceasca din Pitesti comenteaza de cateva zile savurosul subiect, deliciul fiind facut de faptul ca poetul si-ar fi cumparat din miliardul primit un trenulet electric, pe care si l-a postat numaidecat pe blogul personal. Cu restul de bani (ca i-au mai ramas cativa dupa achizitia mai sus amintita…), si-a platit intretinerea pe un an si ceva, si-a cumparat o masina la mana a doua si a plecat omul sa mai vada lumea, asa cum ii place.

  Dar despre Sile va redam, mai jos, un portret de-a dreptul fabulos realizat de scriitorul Dumitru Augustin Doman si postat pe blogul sau. Enjoy!

  Florin, adica Excursius
  ,,Dintre blogurile pe care le vizitez zilnic, primul pe care-l deschid este al lui Florin Silisteanu, pentru ca e cel mai lesne de citit; in cincisprezece secunde ai dat gata postarea pe o zi. De ce? Pentru ca omul posteaza acolo doar poze. Altfel zis, el tine acolo un jurnal in fotografii. Il deschizi si afli ce-a mai facut Florin in ultimele 24 de ore: unde si-a luat masa, de pilda. Daca pune poza sefului de restaurant, alaturi de o poza cu o friptura si o carafa de vin rosu, intelegi ca acolo a avut loc o milostenie. Daca apare in poza intr-un restaurant din Viena si are pe masa, pe langa farfuria incarcata cu toate minunile indefinibile, deci daca pune la vedere si ceasul de firma, doua telefoane de ultima ora, cateva bancnote de cate 10 euro, ba si laptopul, ei bine, inseamna ca Florin e in bani si-a plecat la plimbare. Invers, daca se pozeaza in blugi, cu primarul de la Babana la o sticla de bere si trei mititei e semn ca nu e in bani, inseamna ca doar atata benzina a avut, sa ajunga la vreo cativa kilometri de Pitesti. Daca posteaza trei fotografii cu cersetori si caini maidanezi, inseamna ca e apatic si sarac lipit, priveste pe fereastra lui din blocul de deasupra Politiei Rutiere si a Evidentei populatiei. Si tot asa…

  Ei, dar de ce ma intrebati cine e Florian Silisteanu? Cum, nu stiti? Revolutionarul, poetul, omul acela timid mai numit si Excursius. Daca pleaca azi pana la Bucuresti, e posibil sa te sune dimineata de la Toronto. Daca pleaca la Cateasca, sigur afli peste zece ore ca e la Oradea. O ia spre nord, sperand sa-i ajunga benzina pana la Brasov, dar in zori te suna de la sud de Dunare, din Serbia: „Batrane, imi spune, sunt la funeraliile patriarhului Bisericii Ortodoxe Sarbe. Daca te respecti, nu poti rata un asemenea eveniment…” Hm! eu zic ca ma respect, dar nu pot fi la inmormantarea patriarhului sarb la Belgrad pentru ca am serviciu unde semnez condica si dau raport zilnic de activitate. Edgar Allan Poe se rasuceste in mormant pentru ca zece vieti de-ar fi avut n-ar fi putut umbla cat a umblat Florin. El n-are slujba (fiind ziarist fara program, fara contract, fara carte de munca), dar nu pot eu castiga intr-o viata de slujbas cat cheltuie el intr-o luna mai buna. Se afla la mine in birou cand mi-a adus casiera fisa fiscala. Iata, zic eu, tot anul trecut eu am castigat 12 000 de lei, adica 120 de milioane vechi. „Batrane, zice, in zilele bune, eu pe astia ii cheltui intr-o seara”.

  Florin are o deviza, pe care n-o rosteste niciodata, dar se subintelege: „Femeia mea e a mea, iar femeile lor sunt tot ale mele” in orasele mici are cate o iubita, in municipiile mari cate doua, iar la trei comune mai rasarite mai are cate una. Din cand in cand le mai dedica versuri acestora sau – spre consolare – barbatilor lor.

  Dar cand soseste din cele patru zari, in drumul sau catre apartamentul din centrul Pitestiului, fie ca e sase dimineata, noua seara sau doua si jumatate noaptea, el trece musai si pe la Filiala USR sa vada daca sunt la postul meu de secretar neplatit al filialei. Daca nu sunt, subit, brusc si dintr-o data stramba drumul spre redactia ziarului unde scrie spre a ma incondeia, trecand de la particular, respectiv lipsa mea nocturna de la post, la general, respectiv la faptul ca in filiala nu se face nimic, ca nici in tara, in parlament , in guvern etc.

  Acum sunt, insa, ingrijorat. Saptamana trecuta, Florin a plecat pana-ntr-un judet vecin si m-a sunat de langa Frankfurt. Iar acum o ora postase poze cu el cum se juca cu trenuletul electric si alte masinute pe care le-a adus din Germania. Il stiam ahtiat dupa femei. Dar acum a dat in mintea copiilor si sunt ingrijorat.”

   
 2. Avram Iancu

  07/08/2010 at 2:09 pm

  Iată cum îl mai taxează un cititor pe supusul lu Tortică de Costeşti:

  Scris de Maşina Tunată, in 07-08-2010 08:18
  Citesc şi nu-mi vine să cred! Ziarizdul lu scrumbie prăjită, Siliştescu, s-a gândit să ne ofere o reţetă de scrumbie afumată. Pentru că nici o reţetă nu-i trece prin scăfârlie, moacă-presarul conchide că prin oraşul lui Pendiuc, pupat mai ieri la dos, nu s-ar exista scrumbii! Măăăăăă, în piaţa Ceair e ful de scrumbii! Idem şi prin alte pieţe. Găseşti scrumbii de Dunăre, de mare, alburii, rude cu sardela, albastre. Deci, negăsind scrumbie şi neavând ce face mai trage o limbă la posteriorul primarului, spunând că însuşi Premierul l-a felicitat cu prilejul împlinirii celor 56 de ani şi a nu ştiu cîtor miliarde de marafeţi!

  Nu-i aşa că se leagă? Legătura e la Săpoca, Bălăceanca, Mărcuţa, Poiana Mare, şi, ultima localitate importantă pentru stabilimentele în care se tratează neuronul, la… Vedea! Confort garantat superior, meniu complet: plegomazin, romparkin, carbaxin şi cărbune stins în apă plată. Îţi trebuie curaj, nu-i aşa, să scrii despre … Pendiuc! Dar de ce nu scrii tu şi despre măcelul din Pădurea Trivale, curajosule?! Scrii despre cei care încalcă viteza, de parcă ai fi radar sau de la Circulaţie, scrii despre noi, ăştia bengoşi, care mai turăm tunatele pe la fereastra ta. Astea sunt apucături de vechi turnător! Spre deosebire de tine, scrumbie sărată şi agramată care eşti, noi, ăştia de bani gata, suntem mai familiarizaţi cu regulile limbii române. Acu, pentru deliciul tău, iată ce puteai să faci cu Moş Google, să fie, totuşi, cititorul câştigat cu ceva. Articolul tău trebuia să arate cam aşa:

  „Pentru cã e sîmbãtã, ne-am gîndit sã vã antrenãm în acţiuni culinare. Adicã, o reţetã de scrumbie afumatã nu stricã la casa omului. Menţionăm că ne-am documentat şi şi am constatat că scrumbie se mai găseşte prin pescăriile din pieţele oraşului . Mai întâi vă prezentăm cîteva date despre scrumbie, apoi o reţetă culinară pe bază de scumbie afumată. Aducem mulţumiri serviciului google pentru ajutor.

  Scrumbia (Scomber scombrus) este un peşte pelagic care trăieşte în bancuri în mare în apropiere de ţărmuri. Peştii au o lungime între 30 – 50 cm şi pot să ajungă vârsta de 11 ani. Scrumbiile se hrănesc cu plancton şi puietul altor peşti ca heringi, gadidae sau clupeidae

  Timp de preparare: 15 min.

  Complexitate: redusă

  Ingrediente: O scrumbie afumata de 600-700 g, 1 buc. lămâie, 3 buc. ceapa potrivita, sare, piper, 2 buc. roşii, patrunjel, 300 g maioneza.

  Mod de preparare: Se aleg fileurile, se taie in cuburi mici si se pun in salatiera. Se adaugă ceapa tăiată fin, se asezonează cu zeama de lămîie, se potriveşte de sare si piper. Se decorează salata cu felii de roşii proaspete, pătrunjel verde şi se aplică de jur-împrejur o coroană de maioneză.
  Poftă bună!

  P.s. Titlul este nepoliticos şi aliterat – pe Pendiuc.
  Corect era: Primu-Ministrul României, Excelenţa Sa Emil Boc, l-a felicitat pe D-l Pendiuc, Primarul Municipiului Piteşti

  Loază, cum poţi să fii atâta de slab şi de nepregătit?

   
 3. Sile si sile

  07/08/2010 at 11:12 pm

  Ba, Dorule, l-am vazut pe sile intr-o zi la bonita! Era cu ciorile alea din costesti (care, pe langa maneaua la maxim, boraturile au ca atribute neplata impozitelor si facutul de puradei). Isi comandase sile o cafea! Ciorile isi comandasera si ele ceva de haleala, ca aveau burdihanele goale. La sfarsit, gitanii ii achita lui sile cafeaua si ii mai pun pe masa 500 de mii. Vechi. Sile ii ia si pleaca, de parca nici nu stia ce e ala ban de la negut… Doua saptamani mai tarziu, sile baga un ditamai materialul despre botezul a doi din aia care vor inlocui doi copii romani prin societate, in urmatorii ani. Sile isi mai ia un ciortan de la chiolhan si alti 500 de mii, la costesti. Aaa, era si cu bosorgul ala de cruceana, mortii mamei lui de escroc! Sile, i-ai dat ancai masina inapoi? 🙂

   
 4. Sile provoaca sile

  07/08/2010 at 11:20 pm

  Sile, de la deviza aia a ta de manifestant roman, ca femeile tale sunt ale tale, iar ale altora sunt tot ale tale o sa ti se traga! cand te va prinde unul si iti va da un cutit la beregata ca i-ai sedus muierea, sa vezi un ditamai reportajul semnat de colegul tau, la fel de agramat, cosmin nicolae! Sau o poti pati cand vei prezenta viitoarea invadare a iranului de catre americani, reportaj facut de tine in nordul pitestiului, la vreo terasa ceva. Poate vei fi ranit grav de vreo ,,racheta” sticla goala de bere, lansata de vreun stelist de la etajul 3, suparat ca a dat rapidu’ gol!
  Derbedeule, faci presa de ras! Mai ai si o varsta!

   
 5. Poliţia Presei

  09/08/2010 at 9:28 am

  DAŢI MAI DEPARTE !!!
  Către cameleonul Florian Silişteanu:

  Plângi de mila scriitorului V. Diaconu? E omeneşte, dar nu înainte de a-ţi cere scuze pentru că l-ai făcut „pui de curvuliţă”, şi câte alte epitete i-ai mai adresat, şi care intră sub incidenţa codului onoarei al Uniunii Scriitorilor. De altfel, nu e singurul scriitor din Piteşti pe care l-ai împroşcat cu flegme analfabete; aşa ai procedat şi cu Sibiceanu, şi cu arhitectul Mihai Teodorescu, membru al Consiliul Arhitectilor din Europa – Architects’ Council of Europe, care a îndrăznit să-ţi atragă atenţia că nu ţi-ai însuşit limba română şi cei şapte ani de acasă .

  Cei în cauză, excepţie făcând D-l arhitect Teodorescu, care ne-a oferit dovezile atingerilor ce i le-ai adus, au preferat să nu se plângă de faptele tale, pentru a nu târî Uniunea în troaca ta, noi, cei din „Poliţia Presei”, organizaţie care-şi propune să lupte împotriva analfabeţilor şi mârlanilor din presă, cultură şi viaţa publică, suntem pe cale de a finaliza, cu dovezi, o anchetă pe care o vom înainta Preşedintelui Uniunii Scriitorilor. Fapta ta este agravantă şi continuată, aşa că vei fi exclus la prima întrunire a colegiului de onoare. Breasla scriitorilor va avea numai de câştigat: scapă de un mârlan şi de un impostor agramat, de un turnător camuflat într-un revoluţionar, stipendiat lunar cu bani din buzunarul văduvei şi orfanului.

  Pentru acest aspect vom înainta în aceste zile un memoriu şi la „Secretariatul de Stat pentru problemele Revoluţionarilor din decembrie 1989”, în care solicităm să fii reverificat de Parchet în legătură cu faptele tale de arme, din 1989, cât şi la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, unde ai dosar de informator, după cum rezultă din sursele noastre, nu puţine şi destul de autorizate.

   
 6. Bogdan

  13/08/2010 at 11:23 pm

  Eu cred ca cei care il critica pe Sile sunt invidiosi pe ceea ce realizeaza si pentru ca este un OM ADEVARAT!
  Astia care se iau de el nu au nici pe sfertul calitatii lui morale

   
 7. Poliţia Presei

  14/08/2010 at 10:19 am

  Despre musca unei muște
  poezie [ ]

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  de florian stoian -silişteanu [florian stoian- silisteanu ]

  2010-08-05 | |

  Purecele imperial umblă cu fustă una lungă cât un clopot tras în pungă
  nechezând umbrei de șase și umblând pe după case soare cu șosete de bumbac pentru raza unui ac fă drăguță tu pe plac și mă du

  Azi așa mâine pe deal a suit din cer un cal
  avea patru numărate doar picioarele din spate și din față lăcrimând doar copite suspinând
  stelele

  De ce plângi cal și de ce prin coama ta șueră duminica și de ce din zilele scuipă hoitu câinele de ce mă dece mă nu otrăvind din pântecu

  Pe la șase dimineața musca bâzâi postum
  N-am habar – era-n costum
  ea se pregătea de nuntă nunta unei muște mută
  și plecă

  Seara un alt purece sosi
  el bătu încet în ușă

  eram eu într-o mănușă
  luasem pumni pe ring fără să te uit când strig
  și-atât

   
 8. Nae Velikovici

  15/08/2010 at 11:25 am

  Foarte bine Bogdan Bjelakovic, urmează-i exemplul. Cel mai mişto se trăieşte dând ţepe, mai ales la femei, şi cerşind

   
 9. Vuck Draskovici

  18/08/2010 at 10:03 am

  BĂI, VOCILOR! IATĂ CE MAI FACE MARELE ZIARIZD DE LA „CURVARUL ZILEI”, PE NUMELE LUI – FLORIAN SILITÂMPESCU! CITIŢI MA ADRESA ASA APOI COMENTARIILE CITITORILOR, CARE S-AU PRINS ŞI EI DE MANOPERA ŢEPARULUI. AMĂNUNTE MAI MULTE ÎN CURÂND

  http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=15413&Itemid=374&mosmsg=Comentariu+salvat.+Daca+nu+face+referire+la+articol+va+fi+sters.

  Comentarii (2)
  Scris de Dan, in 18-08-2010 09:52
  Vlade, unde eşti, că e tare frate! M-am interesat, că mi-a dat CITROEN ideea. Găozarul are un Peugeot luat în leasing, cu numărul din comul de mai jos. E luat de la Eurial Invest, unde dealer pentru România e băiatu lu moşu din articol. N-a plătit nici o rată şi cineva din redacţie mi-a spus că e disperat, că e dator şi la la o bancă. Cred că dă limbi la moş ca să-l mai amîne dealerul. Da aflu mai multe cînd o veni tata, că e preten cu Fulgeanu. Mamă ce ţepar!

  Report
  Scris de CITROEN, in 18-08-2010 06:06
  Oooo, ce frumos, ce ziarizd atent cu bătrînii! Fulgene, atenţie la nr. de înmatriculare B 48 SDW că eşti gata să iei ţeapă! Valabil şi pentru Dodiţă Dolofan.

   
 10. Vuk Drasckovici

  21/08/2010 at 1:44 pm

  DESPRE VIATA SI FAPTELE PREA IDIOTULUI FLORIAN SILITAMBA

  Scris de Alessandra Stooiciescu, in 21-08-2010 13:28
  Aşa este, fratele meu are dreptate. Am fost rapita de extraterestrii si domnu Silytamba m-a gasit impreuna cu inspectorul Cojack, deoarece politia romana era ocupată cu înmatricularea masinii marca Opel, a domnişoarei Anca pe numele poetului recuperator de virgine plecate de-acasă! Adevărul e că maşina de la Gligoroaia mi-a dat-o mie, să mă potolesc din hohotele de plîns, ale bucuriei revederii cu Răzvan şi Vidra. Maşina asta am umplut-o cu parfum şi mă dau cu el în fiecare dimineaţă, pe la sub braţ şi pe la creţ. Are un nas foarte ager, domnu ziarizd Silistescu-Tamba, el găseşte chiar şi fete care nu s-au pierdut. Acum să vă dau vestea cea mare: a găsit-o şi pe… Elodia! Asta i-a făcut cadou Peugeot-ul ăla, nu e de la Dodiţă cum zicea Dan Labă p-aci.Elodia, după ce a fost găsită, s-a dus în Afganistan si Bran, a zis că i se rupe cioaca de cioacă şi chiar de cel care a găsit-o, de Silytamba.

  http://www.criterii.ro/articole/articole/1462/FLORIAN-SILIŞTEANU,-DĂ-MAŞINA-ÎNAPOI-CELEI-CARE-A-PLĂTIT-O-!

  Report
  Scris de Peter Eugen, in 21-08-2010 13:15
  Draga Razvan,

  Distinsul dumitale ziarist bate campii in nestire de ceva vreme. Plus ca, dansul nu prea scrie nimic concret despre „ce se mai intampla acasa”. Si daca ne apucam sa cerem sau sa cautam detalii despre sora prietenului dumitale, mai mult ca sigur aflam ca a fost cooptata de vreun „prea colorat” si trimisa la produs peste hotare, unde ar fi trebuit sa fie dansatoare exotica (probabil ajunsa altfel de dansatoare exotica), in orice caz, cunoscand politistii din Romania, chiar nu-l vad pe Vrabioi luandu-se la harta cu ei pentru o necunoscuta (decat poate daca un plic gros ii umplea buzunarul).

  Si acum, dumneata insuti:
  Chiar trebuia sa scoti in evidenta faptul ca esti in Spania ? Crezi ca intereseaza pe cineva ? Sau asa stii dumneata sa iesi in evidenta, prin simplul fapt ca nu esti in tara ? Probabil ca ai impresia ca asta cantareste ceva, si afla, domnul meu ca nu face nici cat o ceapa degerata. Savy ?

  Domnule Marius, tot respectul. Domnule Vlad, de asemenea.

  Vrabioiule, sanatate si grija cu degetele-ti fine, sa nu ti le prinzi in tastatura.

  Report
  Scris de Vlad, in 21-08-2010 13:01
  Razvan Stoicescu, asa cum tu ai dreptul de a te exprima liber si de a-l elogia pe respectabilul si distinsul ziarist Sile, da-ne voie si noua, astora 4-5 indivizi sa avem opiniile noastre.
  Silistene, PROSTULE, ti-am mai spus sa nu te mai adresezi cu \”rumani\”. Cred ca nici tiganii aia ai tai de la Costesti nu-l mai folosesc. In rest…faptul ca ti-ai dus iubita la munte, nu ne intereseaza. Ca nu s-a mai construit nimic dupa 89 stim si noi. In loc sa ne spui ca aia de vand covrigi nu dau bon fiscal, poate ne spui daca banii din anunturi si publicitatea la ziar sunt contabilizati? . Comentariul ala legat de Udrea e cel putin deplasat (dar la tine nu ma mira). Poza aia despre care spui tu ca vorbeste nu inseamna nimic. Baietii aia(NU SUNT PRUNCI) poate au o situatie materiala dificila si sunt incercati de viata la varsta la care nu ar trebui sa aibe asemenea griji. Nu zice nimeni or fi amarati saracii, ba da poza, poza aia e zero. Nu transmite nimic, nu vorbeste, e muta. Mai degraba aia cu trei magari: doi in strada si unul in Peugeot. Apoi iarasi o limba lunga pe curul alora de la Peugeot. Un pupic mai scurt pe curul alora cu piscina, ca doar trebuiau si mititeii aia platiti.
  Nimic despre nimic. Informatie zero, in schimb greseli gramaticale si de exprimare cu nemiluita.
  \”si am si…\” \”cu un demers pentru ca…\”

  Report
  Scris de Răzvan Stoicescu – Madrid, in 21-08-2010 09:48
  Observ că există printre cititori câţiva care au abonament şi care se ţin scai de Florian Silişteanu.Sunt argeşean şi vreau nu vreau citesc pe internet despre ce se mai întâmplă acasă. Ştiu doar atât:am un prieten care şi a găsit sora dispărută datorită acestui om care s-a implicat care a avut curajul să se ia cu poliţia tocmai pentru ca lucrurile să demareze.Sora prietenului meu a fost găsită.Dacă nu mă înşel se întâmpla în urmă cu doi ani. Pentru asta şi pentru multe altele Florian Silişteanu merită RESPECT. Şi da are dreptate şi în ceea ce se întâmplă cu românii plecaţi la muncă.Foarte puţini au învăţat ceva de la ceilalţi de la europenii care au în spate un bagaj mai plin de civilizaţie.Frustraţi sunt şi pe aici cum bine văd şi pe lângă distinsul ziarist aproape, dacă nu mă înşel, aceeaşi 4 sau 5 indivizi.

  Report
  Scris de marius.1970@gemail.ukAceastă adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , in 21-08-2010 06:48
  Nici de data asta nu ai ce spune. Tot chestii legate de nesimţiţii din turism,etc, nemulţumiri legate de doamna Udrea care… care ce? Tu crezi că un ministru trebuie să umble după rahaţii de câine? Eşti penibil! Stai ultra-prost cu dezvoltarea vorbirii. Au dreptate ăşti care spun că nu citeşti. Se vede, frate, se vedeeee… De aia nu poţi contrui nici o ştire.
  Te duci în creierii munţilor şi în loc să spui cititorilor acestui ziar amărât, ca un ins bănuit a fi mai de Doamne-ajută, că doar eşti scriitor, în ce relaţie ai intrat cu mintele,ce stări sufleteşti te-au străbătut, tu baţi câmpii cu gunoaiele, cu covrigii dubioşi, etc. EŞTI PENIBIL, eşti sărac în scris pentru că eşti sărac sufleteşte, cultural!

  Spui undeva:
  „Am însoţit de curînd prin ţară una dintre iubitele mele.”

  Măi, băiete, te poţi numi scriitor când eşti atâta de agramat? Vai de steaua ta. Pesemne că şi iubita aia a ta este tot o sfertodoctă ca tine. „E de admirat consecvenţa cu care nu ţii cont de ce îţi spun cititorii! Nu faci nici un efort să-ţi îmbunătăţeşti gramatica, bagajul cultural. O ţii pe-a ta, în dispreţul cetăţeanului. Ştii cine are consecvenţa asta? Boul!”

  http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=15490&Itemid=374

   
 11. adi

  25/08/2010 at 3:52 pm

  Plavanul de Sile a venit la conferinta de presa a primariei, azi! Dupa 2 limbi date in cur lui pendiuc, s-a apucat sa se ia la harta cu cativa jurnalisti, unuia reprosandu-i ca nu se lasa fotografiat de poetul semianalfabet, iar de altul s-a legat ca… a venit in slapi! Evident, prostu’ epata de parca era cine stie ce jurnalist de investigatii, om care este un punct de reper pentru jurnalismul universal. Bine, nu toti jurnalistii sunt in stare sa manance ciorbe oferite drept spaga de tigani sau de vreun labar de patron!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: