RSS

Noile aventuri ale Rashelei Bâjinskaia, uimitoarea directoare de la Cotcodac de Argeș!

07 Dec

Pentru ăștia care intrați pentru prima dată pe site-ul ăsta http://www.argeseanul.com și nu ați citit și episoadele precedente, trebuie să fac un mic intro, cu recapitularea aventurilor celei mai drepte dintre jurnalizdele din Argeș și celei mai strâmbe dintre femei, sau invers. 1. Cotcodac de Argeș este un obscur săptămânal local din Pitești, apărut din spuma berilor unor șmecherași de buCURești, realizat inițial pe aici din entuziasmul unor jurnaliști pentru care compromisul și nesimțirea nu erau parte din vocabularul lor. Ușor-ușor, după ce țigănoii bucureșteni și-au făcut plinul financiar pe spinarea proștilor, jurnaliștii muncitori au fost înlocuiți de câteva  novice în presa de investigații, coordonate de două aventuriere: Haplea, cunoscută în urbe ca Talpă Grea sau Iulioaia și, deasupra ei, eroina principală, Rashela Bâjinskaia. 2. Deși are nume de evreică, Rashela este țigancă de-a noastră, femeie pentru care compromisul este mai des chiar decât părul de pe picioarele sale. După acest șapou mai mare, hai să dăm drumul la poveste.

 

*Chemată în primăvară la Cotcodac de către singurul rămas să dea cu pixul pe acolo. Rashela s-a instalat direct ca redactor-șef. Visa să aibă faima și averea fostei ei stăpâne de la Cecetarea Penală, Carmen Badicioiu… Și, da, Rashela s-a apucat să facă bani! În primul rând, a făcut o mică șmecherie cu câțiva oameni de afaceri, făcând înțelegeri pe sume duble sau triple, față de cât erau trecute în contracte. Restul de bani i-a băgat la buzunar.  Numai din august până în noiembrie, Rashela a tras o țeapă lui Parai Eschivescu și companiei de …120 de milioane de lei, lucru care poate fi confirmat chiar de către foști angajați. Și, la cât de onești sunt băieții buCUReșteni, chiar nu îmi pare rău că cioara le-a administrat o ditamai țeapa!

 

*Se știe că la Cotcodac de Argeș salariile sunt facultative, din partea angajatorului. Unul Florin Badea a plecat în septembrie după ce și-a luat o țeapă de 6 milioane. Și a rămas cu țeapa… Altul, mai deștept, redactor de sport de meserie și paparazzi de ocazie, nu și-a văzut 3 luni salariul, așa că a plecat de la Cotcodac, păstrând gaj un aparat profesional de fotografiat, a cărui valoare depășește 2.000 de euro. Nici în acest moment tutele nu au cu ce face rubricile de șanta…, pardon, paparazzi.

 

*Rashela Bâjinskaia avea nevoie de o mașină pentru realizarea dejecțiilor sale jurnalistice… Cum Hyundaiul Accent, cel din primăvară, era dat în consemn pentru că fusese furat de ,,moguli’’ , Rashela s-a gândit cum să pună gheara pe o mașină de serviciu, numai bună să îi plimbe curul din Livezilor până la serviciu (1 km) și prin oraș.să ducă să își încaseze taxa de metresă, pardon, directoare de ziar. Și a prostit Rashela pe Raul Năucu de la Datenrom și a făcut un barter. Numai câteva zile s-a plimbat tuta cu Loganul. L-a ciocnit și Năucu i-a spus Rashelei că o să îi mai dea barter o mașină când curvei o să i se dea kilometrajul peste cap de la atâta futai administrat de administrația județului, de la Gogu Davidescu în jos. Se referee la cel la figurat, Doamne ferește! După aia, Rashela sună un om de afaceri, Fane Lăzărescu, de care vorbește că îl face la bani când vrea p..a ei… Și îi dă ăsta, din milă, un Audi A4, să facă meserie… Numai că Rashela, ca orice țigancă cu nume de evreică ce se respectă, dă mașina pe mâna soțului său. Și se plimba ăla prin oraș de parcă era la mă-sa, prin Liban. Și, redactorii, ca proștii, mergeau cu autobuzul la evenimente. ,,Pe Lăzărescu îl fac când vreau, pot să îi cer cât vreau eu,’’ se lăuda, la beție, Rashela. Și chiar așa, fiind om de bună credință, Lăzărescu Fane îi dădea bani chiar și pentru salarii, deși lovelele nu ajungeau niciodată la angajați, nici măcar la patroni, ci în buzunarele tutei…

 

*De ceva timp, Haplea linge unde a scuipat. Dintr-o dată, Cotcodac nu mai e ziar de șantaj, Talpă Grea devenind o superbă slugă nicolesciană, transformând un săptămânal de investigații într-unul numai bun de șters la cur. La ultima conferință de presă de la PNL Pitești, Haplea a făcut furori printre tinerele liberale, când a venit îmbrăcată în colanți roșii, făcând geloasă orice vițică din acest județ, chiar și din Dâmbovița natală. După ce a negociat un contract cu deputatul AG, Haplea s-a remarcat prin faptul că a luat ,,barter’’ o centrală termică chiar de la dușmanul acestuia de moarte, Fane Ciolănel! Ce nu face Haplea pentru bani?

 

*Un burtos care se crede patron de ziar mă amenință pe mess că, dacă mai scriu de el o să îmi facă ce îi face nevesti-sii! O să-mi dea limbi cumva?

preluat de pe http://www.argeseanul.com

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 07/12/2010 în pamflet

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: