RSS

Pseudorevoluţionarul Oliver Ioniţă se înfrupta din banii adevăraţilor revoluţionari

10 dec.

Cu toate că județul Argeș este unul dintre puținele din țară unde Revoluția Română din 1989 nu s-a tradus prin morți, răniți sau clădiri distruse de gloanțe sau obuze, numărul argeșenilor care au beneficiat de certificate de revoluționar și de drepturile aferente (scutire de la plata impozitelor, spații comerciale, terenuri, gratuități pentru transportul în comun, dar și rente lunare echivalente cu salariul mediu pe economie) a crescut de la an la an. Așa se face că, în acest moment, regăsim pe lista mândrilor revoluționari ai Argeșului și Muscelului ,,eroi’’ precum Vasile Nițu, fost prefect de Argeș, pe primarul penal de la Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă, dar și nume de foști uteciști, milițieni, care au făcut orice în zilele revoluției, numai luptă patriotică nu. Zilele trecute, interminabilele animozități dintre facțiunile de foști revoluționari argeșeni au continuat cu un scandal la Asociația 21 Decembrie Pitești. Președintele asociației, Oliver Ioniță, este acuzat de către jurnalista Marilena Lică, prezentă și ea la evenimentele din decembrie 1989, că și-ar fi însușit, timp de 3 luni, cât timp ea a fost plecată în Franța, suma de 51 de milioane de lei vechi, adică suma totală a pensiei de revoluționar pentru această perioadă.

,,Mi-a cerut diferite sume de bani pentru a mă rezolva cu dosarul!’’

Marilena Lică și-a obținut de puțin timp certificatul de revoluționar, precum și drepturile aferente. Cum dumneai coordonează în Franța o revistă culturală (și acolo, ca și aici, jurnalismul cultural nu aduce foarte mulți bani) aceasta a pus bază pe veniturile din pensia de revoluționar. Din declarațiile sale, dar și ale altor revoluționari piteșteni, Marilena Lică a participat la evenimentele din decembrie 1989, transportând la București cantități mari de sânge, necesar pentru salvarea răniților. ,,Cât am fost plecată din țară, am lăsat o procură prin care pensia să-mi fie ridicată de Oliver Ioniță. Când m-am întors, acum trei săptămâni, acesta nu mi-a dat banii, spunându-mi că și așa trebuia să cotizez mult mai mult pentru a avea certificat de revoluționar.,’’ ne-a declarat, cu tristețe, femeia, chiar cu câteva ore înainte de a pleca din țară. Aceasta a făcut apel, prin presă, la Oliver, pentru a-i da banii luați cu japca, urmând ca Marilena Lică să facă, în caz contrar, apel la Justiție.

Decebal Nicolae: ,,Oliver Ioniță nu merita calitatea de revoluționar!’’

Marilena Lică nu este singura care îi contestă președintelui Asociației 21 Decembrie Pitești onestitatea. Însăși calitatea cestuia de revoluționar este pusă la îndoială de către mulți colegi de-ai săi. ,,În acea perioadă, în decembrie 1989, Oliver Ioniță nu avea cum să aibă activitate revoluționară, pentru simplul fapt că acesta s-a aflat la serviciu. Condica de prezență de atunci a fost verificată, stabilindu-se că Ioniță, dar și alți pseudorevoluționari, cum ar fi Dorin Popa, nu meritau aceste certificate, de care au abuzat într-o nesimțire totală. Mulți așa-ziși revoluționari sunt impostori, unii dintre ei inițiind o adevărată industrie prin care s-au acordat certificate de revoluționar rudelor și prietenilor, fără ca aceștia să fi avut vreo treabă cu evenimentele din 1989,’’ a declarat, pentru Argeseanul.com, Decebal Nicolae, unul dintre revoluționarii cunoscuți din Pitești.

 

Reclame
 

7 răspunsuri la „Pseudorevoluţionarul Oliver Ioniţă se înfrupta din banii adevăraţilor revoluţionari

 1. ALEXANDRU MIRON

  12/12/2010 at 6:28 am

  Mă numesc Alexandru Miron, am activat în decembrie 1989 în zona spitalelor şi a altor obiective de interes pulblic din Bucureşti – transport răniţi, aprovizionat cu sânge şi alte materiale specifice, necesare în acele zile.

  Eu şi alţii ca mine, care nu am avut de suferit fizic, am refuzat indemnizaţiile care s-au instituit în conformitate cu Legea nr. 341/2004, a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989. Ni s-a părut imoral să le primim deoarece:

  – Nu pentru a fi remuneraţi şi pentru privilegii am ieşit în stradă;

  – Susţinerea populară a fost uriaşă şi nu văd de ce câteva zeci de mii să primească îndemnizaţii şi alte facilităţi care împovărează contribuabilul în mod nejustificat în timp de gravă recesiune economică. Este vorba de un efort financiar de peste 150 de milioane de euro anual, pe care ţara trebuie să-l facă;

  – Se ştie că multe certificate, peste 15 mii, au fost cumpărate de revoluţionari-impostori. La fel de bine se ştie că mulţi au fost colaboratori ai fostei securităţi şi că au fost împinşi la înaintare chiar de securitate.

  Aşa stând lucrurile, împreună cu peste 500 de participanţi autentici la evenimentele din 1989 am refuzat îndemnizaţiile, ne-am constituit într-un grup de iniţiativă care militează pentru ca doar trei categorii de cetăţeni să primească îndemnizaţii: cei care au ieşit în stradă înainte de 22 decembrie,răniţii şi urmaşii celor decedaţi. Deasemenea milităm pentru demascarea celor care şi-au cumpărat certificate precum şi a acelora care au fost colaboratori ai securităţii. În sprijinul acestor deziderate am adunat peste o jumătate de milion de semnături.
  VĂ RUGĂM SĂ POPULARIZAŢI ACEST ACEST TEXT, SĂ STRÂNGEŢI ŞI DUMNEAVOASTRĂ SEMNĂTURI PRIN SISTEMUL ONLINE. VĂ MULŢUMIM.

   
  • Anonim

   01/04/2012 at 10:58 am

   la noi la campulung sunt 300 de asa zisi revolutionari care au loat indemnizatia si acel miliard sau facut case sau luat masini de lucx si ne rade in nas celor care muncesc din greu ca sa plateasca la stat toate darile ca daca nu li se confisca ce a muncit o viata ,vreau sa vad daca acestor omeni li se cer bani in inapoi sau li sa confisca avera facuta pe bani nemunciti ,acestia a saracit statul roman domnilor.

    
  • Dorin Telehoi

   24/11/2012 at 4:16 pm

   Va sustin,sint in aceiasi situatie………………..!lasati-mi un nr.de telefon,multumesc!

    
 2. Vuk Drashkovici

  15/12/2010 at 4:38 pm

  În vreme ce aceată femeie munceşte pentru a face România cunoscută mai bine, Oliver se ghifuieşte din banii ei. Mergeţi la aceste linkuri să vă convingeţi.

   
 3. Vuk Draskovici

  19/12/2010 at 3:18 pm

  FRAŢILOR, FRIGUL FACE VICTIME NEAŞTEPTATE, SURPRINZĂTOARE DĂ TOT! UN DINTRE ELE, CEA MAI DE SOI ESTE NIMENI ALTUL DECÎT FLOOOOOOOORIIIIIN SILIIIIIITÎMPESCU, PIXANGIU PE LA „CURVARUL ZILEI” FOAIA VITELOR DE PRIPAS ŞI A DAMELOR LATE-N ŞELE ŞI LARGI ÎN CEAŞCĂ.

  DUPĂ CUM VEDEŢI DIN ABRAMBURERILE LEXICALE ŞI AGRAMATE DE MAI JOS, ZIARIZDUL CARE ESTE, DUBLAT ŞI DE RENUMELE „POETUL GĂRII DE SUD”, CĂ I-A LUAT BANCA MAŞINA, SE LEAGĂ DE UNA CARE CICĂ ÎL ÎNTRECE LA ŞANTAJ, AŞA CĂ TRECE EL LA ŞANTAJ PE OCHI ŞI PE FAŢĂ.

  CITIŢI ŞI VĂ CRUCIŢI ! BOVINA LIRICOIDĂ ŞI LIRICOIDALĂ, DE FAPT EL FIIND DOAR UN COI AMEŢIT ÎN CĂLDAREA CU RAHAT A „CURVARULUI ZILEI”, ŞTIIND CĂ A TRECUT PRIN PATUL DAMICELEI ŞI A DORMIT CA BOUL PE COADĂ, RECUNOAŞTE CĂ ESTE… IMPOTENT!

  VORBĂ SĂ FIE, CĂ CEEA CE EL RECUNOAŞTE ŞTIE TOATĂ LUMEA FEMININĂ PE CARE SE LAUDĂ CĂ A ÎNŢEPAT-O, ADICĂ ESTE UN TRUISM. SILITAMBA, NU TE MAI CHINUI SĂ AFLI CE ESTE UN TRUISM CĂ DE APUCĂ SOMNUL DE LA ATÎTA EFORT INTELECTUAL !

  NOUTATEA E CĂ ACEST CLĂMPĂ DE 2 METRII RECUNOAŞTE. N-AR RECUNOAŞTE EL UNA CA ASTA, DAR SE TEME CĂ DONŞOARĂ DĂ DIN GUŞĂ ADEVĂRUL DESPRE ZBÎRCIUL LUI CU CARE CICĂ FUTEAZĂ. ÎN PLUS DE ASTA, TARE NE TEMEM CĂ FLEŞCOI A PROCEDAT CU EA CAM AŞA CUM A PROCEDAT CU ANCA G., AIA DE I-A POVESTIT LUI SMEOREANU CUM SILITAMBA I-A PUS CUŢITUL LA GÎT, CA BIATA FATĂ SĂ URLE-N GURA MARE CĂ EL ESTE BĂRBATUL CEL MAI ERECTIL ŞI CĂ CA EL NU SĂ EGZISTĂ ! ŞI CÎND TE GÎNDEŞTI CĂ ÎN LUMEA NOASTRĂ MEDICALĂ AR CAM FI DESTULE SOMITĂŢI, CARE SĂ SE OCUPE DE NEURONUL ACESTUI NĂTĂRĂU, CHIAR DACĂ E CAM ÎN PUTREFACŢIE AVANSATĂ! PÎNĂ UNA ALTA SĂ LĂSĂM CITITORILOR PLĂCEREA DE A CITI SPOVEDANIA UNUI ÎNVINS DE VIAŢĂ ŞI DE LABA DIN COPILĂRIE.
  PE CURÎND !

  Paraşuta din Fortuna

  Se-nvîrte de cîţiva ani prin aer, fãrã sã se deschidã. Paraşuta noastrã stã cuibãritã prin Fortuna, pe la etajul VII, şi sculpteazã viitorul din a cãrui trompã suge cît poate. N-a avut serviciu în viaţa ei, singura obligaţie fiind aceea de a exista. A trecut prin mai toate paturile vipurilor argeşene. În mod special, ale copiilor acestora. Mai nou, are un plan diabolic, e croitã sã meargã într-o ţarã caldã, alãturi de un domn în vîrstã.

  Pretenţia paraşutei e de 2.000 de euro pe lunã. Altãdatã, şi-ar fi dorit zeci de mii de euro într-o zi. Îi trece vîrsta, încep sã i se arate zbîrciturile. Paraşuta de la Fortuna se mişcã bine în pat, şi asta fiindcã s-a antrenat de micã. Aproape mizerabil este cã mã-sa şi tac-so îşi susţin odrasla. Cu doar cîţiva ani în urmã, presa din Argeş vuia de o mare ţeapã pe care paraşuta de la VII le-ar fi tras-o unor oameni de treabã. Avem cîteva fotografii cu ea, cîteva înregistrãri, aşa cã o şantajãm pe mimozã, ca, la rîndul ei, sã nu mai şantajeze pe alţii. Sã ne auzim şi mîine!

  Paraşuta se deschide

  Asta mică din Fortuna e totuşi mic copil. Faptul că i s-a urcat la cap că ea face şi drege şi că rezolvă absolut orice pe toate planurile, faptul că eu, ca ziarist, sînt doar o muscă mult prea mică pentru capacităţile ei de muiere fatală nu mă sperie. Mă sperie doar uşurinţa cu care masculii pun botul la apucăturile paraşutei. Nu judec pe nimeni şi nici pretenţii de unul moral nu am. Pînă la urmă, fiecare cu ale lui. Mai nou, şeful Poliţiei Române mă surprinde total şi total… în modul caracteristic. Auziţi şi dumneavoastră că nu e nimc extraordinar, că nu e cazul să ia măsuri cu mai-marele poliţiştilor gălăţeni, ăla de spune ca tîmpitul că nu e mişcare interlopă în Galaţi, că nu există clanuri. E prea mult totuşi, şi în altă ordine de idei, e bine, fiindcă roţile adevăratei democraţii din România se învîrt, cu chiu – cu vai, cad capete mari din sistemul orăşenesc, din comuna primitivă a ţării, din mecanismele de conducere.

  Alianţa între şmecheri şi organe abilitate să asigure pacea şi curăţenia este puternică. Nici nu s-ar explica, de exemplu, altfel, de vreme ce paraşuta noastră de la Fortuna, care nu a muncit în viaţa ei, aşteaptă succesul suprem. Roxăniţa noastră a vrut să devină notar. A mers cu şpaga la o notabilă doamnă din breaslă, doar că femeia nu că ar fi refuzat, dar, în primul rînd, şi a dat seama că persoana din faţa ei nu este decît o fufă, şi nimic pe lumea asta nu face din fufă mai mult decît o coadă de mătură. De unde atîta revoltă?, Ooooo, dar eu, păcătosul, am şi eu păcatele mele. Desigur bunăoară am vrut să dorm cu fufa, dar Gimi nu a vrut să lucreze, a şomat, şi asta fiindcă pînă şi neştiutoarea noastră de carte ne poate asigura prin instinct de pericol. Persoane la vîrf din judeţ au habar de mimoză. A trecut prin patul lor. Paraşuta are avocat. Îl sună din cînd în cînd şi, cînd paraşuta e cu o persoană în preajmă, pune telefonul pe speaker, ca să audă lumea cam pe ce ton vorbeşte… cu pisoiul. Probabil mai deştept decît fata tuturor, avocatul nu intră în contradictoriu şi lasă timpul să vorbească. De exemplu, paraşuta se află în litigiu pe marginea unei ferme pe care tot încearcă să o vîndă… dar nu poate. Au trecut 21 de ani de la Revoluţie. Faţă de alţii, ştiu despre ce vorbesc, faţă de alţii, privesc în ochii oamenilor. 21 de ani, aceasta este vîrsta majoratului în America. În SUA, dacă nu ai 21 de ani, nu intri în magazin să-ţi cumperi bere. Nu faci asta, fiindcă nu că nu poţi, ci fiindcă omul de la tejghea nu te serveşte, adică nu pune botul nu şi riscă libertatea. Despre libertate, să vorbim stînd în poziţie regulamentară de drepţi!
  http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=18423&Itemid=374

   
 4. Vuk Draskovici

  20/12/2010 at 3:03 pm

  Atrocele fapte revoluţionare ale lui Florin Silitâmpeanu

  Aşa e, au trecut 21 de ani de la Marea Loviluţie din Decembrie. Parcă vă văd, domnule Silitîmpeanu, mergeaţi gânditor pe stradă. Deodată cineva urlă din toţi bojogii: Ceauşescu a fugit! Atunci, aţi avut nebunescul curaj şi v-aţi băgat şoriciul la bătaie. Având pasul mare, repede aţi ajuns în faţa uşii Casei Albe. Acolo aţi avut prima confruntare revoluţionară, cu Domnul Jaga, un ins a cărui faimă o întrecea cu mult pe a dumneavoastră, care nu eraţi decât un ţuţăr literar pe la ceanacu literar din loco. Domnu Jaga, animat de aceleaşi sentimente de ură şi de dispreţ faţă de Cîrmaci şi de odioasa lui dictatură împingea în uşă în loc să tragă, dînd senzaţia că cei din interior opun o turbată rezistenţă. Dintr-o zmucitură l-aţi trecut pe Jaga în plan secund, aţi deschis uşa şi din doi paşi aţi ajuns în balcon unde, stupoare, poeta Laura Carabina trăgea din toate poziţiile în terorişti şi alte bestii. Din cînd în cînd teroriştii o prindeau pe poetă în cătarea puştii, atunci poetesa se ascundea după vestita protuberanţă vertebrată a poetului-amant Ion Popa Argeşeanu. Poeta Laura, cînd te-a văzut te-a întrebat: Tu unde dracu umbli mă, acu vii, după ce i-am omorît eu pe toţi teroriştii? Ceva terorişti mai rămăseseră pe la Bucureşti. Ăştia erau mai mari, mai burtoşi. Temânduse să nu facă kk pe el, Florin a poftit la o defecaţie în closetul Casei Albe. Şi cum se defeca el acolo, cînd ca un vajnic revoluţionar cînd ca un poet, cineva i-a luat clanţa de la uşă şi nu a mai putut ieşi de acolo. În zadar a strigat omul după ajutor, nu era nimeni ca să-l scoaţă din belea. După cîteva ceasuri de stat încuiat în closet, Florinel – Antiterorel a căzut anesteziat de mirosul lui nenea kk, vecinu, că apă nu era să tragă după dînsul. Viitorul jurnalist a stat acolo pînă după Sf. Ion, anul următor, cînd a fost găsit de o contabilă. După această păţanie, pohetul nostru a rămas un pic cam bleg, uită-ţi-vă ce meclă are şi-mi veţi da dreptate! O altă sechelă cu care a rămas, datorită prea lungii convieţuiri cu kk, e şi faptul că pune virgula între subiect şi predicat. Pentru toate aceste urmări nefaste, rezultate din lupta cu teroriştii şi cu mai teroristul kk, cel foarte olfactiv, pohetul fu trecut pe lista cu merite deosebite şi primeşte de la stat, de la noi adică, o indemnizaţie lunară amărîtă, de 19 milioane lei vechi, împreună cu o altă liotă de şnapani.

  Pentru conformitate, Jean Buridan, fost coleg de redacţie cu Silitamba

   
 5. Onedin

  08/03/2012 at 5:47 pm

  Da! Multi au talent! Romanul s-a nascut poet! De ce abia acum aceste povesti? Daca impostorii au fost printre voi de ce nu i-ati divulgat? Sunteti complici la furt din avutul public!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: